Lavendelskorpor till Hanna!
120g sötmandel
2 ägg
2dl lavendelsocker (se nedan)
1tsk salt
Ca 5-6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100g grovhackad mörkchoklad
Till pensling:1 äggvita
Mal en tredjedel av mandeln och resten hackas riktigt grovt.
Blanda mandel,ägg,socker och salt.Tillsätt 3 dl av vetemjölet blandat med bakpulvret. Därefter den lätt mjölade chokladen.Tillslut blandas resten av mjölet ner lite i taget. Passa så det inte blir för mycket. Rulla ut längder som läggs på smord plåt,pensla dom med äggvita. Grädda i 180 grader i ca 15-20 minuter. Skär längderna i skorpsnittar och torka dem i 100 grader i 30-40 minuter.
Lavendelsocker
Varva torkade lavendelblommor och strösocker i en glasburk.Låt det stå i minst ett par veckor. Sockret avnänds som vanligt strösocker. De små blommorna tas med. Blommorna syns tydligt och ger skorporna en blå nyans.
Receptet är hämtat ur boken "Rosendals trädgårdscafé"
fredag 3 april 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åh tusen tack! Det verkar ju faktiskt inte så knivigt. Jag önskar en riktigt GLAD PÅSK! /Hanna
SvaraRadera