fredag 3 april 2009

Lavendelskorpor till Hanna!

120g sötmandel
2 ägg
2dl lavendelsocker (se nedan)
1tsk salt
Ca 5-6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100g grovhackad mörkchoklad

Till pensling:1 äggvita

Mal en tredjedel av mandeln och resten hackas riktigt grovt.
Blanda mandel,ägg,socker och salt.Tillsätt 3 dl av vetemjölet blandat med bakpulvret. Därefter den lätt mjölade chokladen.Tillslut blandas resten av mjölet ner lite i taget. Passa så det inte blir för mycket. Rulla ut längder som läggs på smord plåt,pensla dom med äggvita. Grädda i 180 grader i ca 15-20 minuter. Skär längderna i skorpsnittar och torka dem i 100 grader i 30-40 minuter.

Lavendelsocker
Varva torkade lavendelblommor och strösocker i en glasburk.Låt det stå i minst ett par veckor. Sockret avnänds som vanligt strösocker. De små blommorna tas med. Blommorna syns tydligt och ger skorporna en blå nyans.

Receptet är hämtat ur boken "Rosendals trädgårdscafé"

1 kommentar:

  1. Åh tusen tack! Det verkar ju faktiskt inte så knivigt. Jag önskar en riktigt GLAD PÅSK! /Hanna

    SvaraRadera